Евгения Алексиева захапа Бойко Рашков: Не мисля, че другите нотариуси имат такива имоти

Ние искаме всичко това да се докаже, затова задаваме тези въпроси, каза още тя

Мери се с двоен аршин – проверяват се хора от ГЕРБ, но не и от служебното правителство. Това коментира в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" Евгения Алексиева от ГЕРБ.

"Знаехме, че изборният законопроект на „Има такъв народ“ ще породи много проблеми. Беше приет на инат и напук на всички", каза още тя.

По нейните думи има съмнения, че изборите могат да бъдат проведени нечестно.

Алексиева смята, че има възможност за манипулация въпреки, че машините за вота нямат връзка с интернет. А отрязъците, пускани в кутията, трябва да бъдат сверявани с резултатите от протокола от машината.

"В ЦИК още няма решение, което да казва, че протокола от машината за гласуване трябва да се подпише от всички членове на СИК.
Тя подписва единствено единия от протоколите, който изглежда като формуляр. Ако флашката не се отвори в РИК или има оспорване на резултати, протоколът как ще служи като доказателство?", попита реторично кандидатът за депутат от ГЕРБ.

"ГЕРБ има 4-ма представители в ЦИК и никога не е имал мнозинство. Ние сме отговорни и показваме слабите места в изборната организация", заяви Атанасова.

Тя коментира и казуса с имотите на вицепремиера и вътрешен министър Бойко Рашков. „Не сме атакували никого. Зададохме въпроси, на които мислим, че е редно той и всяка една публична личност да отговори. Направи се опит за отговор. Не мисля, че хората, които са работили толкова много.. Има и други нотариуси, държавни служители. Не мисля, че те притежават такива имоти.
Естествено, че ни притеснява бройката.

Всички видяхме и снимки, които се показаха, от някаква резиденция, в полите на Витоша, на морето, в центъра на София... В крайна сметка това мълчания, което беше толкова време и сега изведнъж: „Да, признавам, на съпругата ми са”. Декларирани ли са тези доходи, имат ли документ? Ние искаме всичко това да се докаже, затова задаваме тези въпроси”, подчерта