Евродепутат от ГЕРБ с първи коментар за оставката в кабинета

Виждаме, че държавата отделя все повече средства, виждаме, обаче, че реформите не вървят достатъчно бързо и може би това е основното

Оставката на социалния министър Бисер Петков може би има връзка с предстоящото приемане на бюджета. Това коментира в предаването "Лице в лице" евродепутатът Емил Радев.

"Знаем, че социалният министър отговаря за чувствителна за обществото област. Виждаме, че държавата отделя все повече средства, виждаме, обаче, че реформите не вървят достатъчно бързо и може би това е основното, което доведе до оставката на социалния министър", заяви той.

Извънредно в БЛИЦ! Борисов взе главата на социалния министър

"Предстои приемане на бюджета, който ясно е свързан с предстоящи реформи, държавата отделя много средства, правителството е определило социалната дейност като приоритет и може би исканата оставка има връзка с предстоящото приемане на бюджета", каза още Емил Радев. 

По-рано днес стана ясно, че ​министър-председателят Бойко Борисов поиска и прие оставката на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков. Кадровото решение на премиера е въз основа на натрупани във времето основания, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ