"Много преди кампанията и по време на самата кампания съм се срещал с млади хора и винаги съм казвал пред тях, че евроизборите са техните избори." Това заяви евродепутатът от ГЕРБ Асим Адемов на конференция на тема "Европейски избори 2019 г. - равносметката. Перспективи и предизвикателства пред новите членове на Европейския парламент".

Той обясни, че младите хора имат привилегията да се възползват от възможностите, които дава членството в ЕС като работа, образование и развитие.

Адемов поясни, че е имал възможността да бъде в Европарламента за 2 години и през това време е успял да се запознае с това как функционира Европейския парламент, кои са комисите и технологията за взимане на решения.

"Мисля, че придобих един много ценен опит, който ще ми е от полза в следващия мандат, този път пълен от 5 години", каза евродепутатът от ГЕРБ.

Той припомни, че ЕП има 751 евродепутати, а представителите от България са 17 души.

"Представете си колко усилия ще са ни нужни, за да прокараме българския интерес в ЕП", изтъкна Адемов и добави, че няма да бъде никак лесно.

По думите му за разлика от българския парламент, където страстите са винаги нажежени до червено, евродепутатите са демонстрирали единство когато е трябвало да се защити националния интерес на България.