Евродепутатът Ева Майдел: Правителството трябва да отстоява европейската ориентация

Ние показваме, че в годините сме успели да изградим имидж на доверен партньор. Този имидж може за много кратък период от време да бъде разрушен. Ние не трябва да допускаме това. За това е много важно да имаме стабилно правителство и правителство, което отстоява европейската ориентация. Това каза за „Фокус“ евродепутатът Ева Майдел от ГЕРБ/ЕНП.

„ГЕРБ е доказал в годините, че има един път – европейския. Сигурна съм, че ще продължаваме по този път.

Във връзка с предстоящото председателство на страната ни на Съвета на ЕС, Ева Майдел заяви: „За нас това, което е по-важно, е в следващите няколко месеца е да начертаем важните теми за нашата държава, за България, които да доведем до край на европейско ниво. Ще обсъждаме и бюджета на ЕС, многогодишната финансова рамка. Ние трябва да бъде подготвени и да знаем кои ще бъдат нашите приоритети. Да ги заложим, за да бъдат включени и да ги отстояваме“.

Според евродепутатът политическите партии, бизнесът и гражданското общество трябва да вземат активно участие в определянето на приоритетите. „Най-важното е, веднъж определени, тези приоритети трябва да бъдат ясно посечени на масата за преговори в Брюксел и да започнем да намираме подкрепа от другите държави-членки“, коментира още Ева Майдел.