Властите в Ирландия уведомиха днес посланика на Руската федерация в Дъблин, че експулсират четирима руски дипломати. По-рано днес бе съобщено, че Белгия гони 21 руски дипломати, а Нидерландия - 17 руски шпиони.

По-рано днес Нидерландия експулсира 17 руски дипломати, които са действали "под прикритие" като служители на разузнаването.
"Министерството на външните работи е повикало руския посланик, за да му предаде искането четирима висши служители на посолството да напуснат страната", се казва в изявление на ирландското външно министерство.

"Искането е отправено заради това, че техните действия не съответстват на международните стандарти за поведение на дипломатически служители", се допълва в изявлението.

Чехия обяви за персона нон грата един член на дипломатическия персонал на руското посолство в Прага, съобщи днес в "Туитър" чешкото външно министерство, цитирано от АП.

На неназованото лице е наредено да напусне страната в срок от 72 часа. "Заедно с нашите съюзници ние намаляваме разузнавателното присъствие на Русия в ЕС", казват от министерството.

По-рано днес бе съобщено, че Белгия гони 21 руски дипломати, а Нидерландия - 17 руски шпиони, акредитирани като дипломати. Ирландия също обяви, че е приканила четирима служители в руското посолство да напуснат страната.