Финансовият министър разкри ще смени ли шефа на НАП заради скандала със задлъжнялата му фирма

Кажете ми и как се събират 17,8 на 100 повече в инфлация. Инфлацията плюс ръста пак не правят толкова, увери той

По време на извънреден брифинг финансовият министър Асен Василев бе попитан дали спорният шеф на НАП Румен Спецов ще бъде заменен скоро с друга фигура, като основен довод бе изтъкната фирмата със задължения, която той продава. 

"Г-н Спецов няма задължения на фирмата си. Има безпрецедентно събиране на данъци от страна на НАП. Очевидно няма проблем с управлението на НАП. Събрали са повече пари, отколкото в предишните години", категоричен бе той. 

"Айде сега, вие ми кажете как продавате фирма със задължение? Кажете ми и как се събират 17,8 на 100 повече в инфлация. Инфлацията плюс ръста пак не правят толкова", увери финансовият министър. 

Той заяви, че до момента темата с фирмата на Спецов е била разисквана детайлно и няма нужда се дава повече дискусия, тъй като е било установено, че фирмата му няма задължение от 1,5 млн. лв. Според него, НАП върши работата си перфектно и е събрала много повече данъци от последните години, изтъквайки че са изтекли близо 12 млрд., които не са били събрани в последните години.