Основните задачи пред НАП и Румен Спецов (новият изпълнителен директор на приходната агенция, б.р.) е да се увеличат приходите, като фокусът да падне върху големите данъкоплатци и да се премахне терорът над малките данъкоплатци.

Фокус ще има и върху фирми, които употребяват държавен ресурс, защото там са установени сериозни липси. За периода от 2017 до 2020 г. 55% от начислените ревизионни актове като суми са събрани, 45% не са събрани. Това заяви на пресконференция в Министерството на финансите служебният финансов министър Асен Василев.

,,Ревизионните актове са с изключително ниско ниво на потвърждаемост, т.е. само 66,5% са потвърдените, останалите са отхвърлени изцяло'', допълни Василев и уточни, че всички фирми с големи касови наличности също ще бъдат обект на проверка от страна на НАП през следващите два месеца.

На въпрос защо предишното правителство не е публикувало тригодишната бюджетна рамка министър Василев отговори, че му е било казано, че е трябвало да се помисли за прилагането на допълнителни политики.