На късно снощи заседание е решено друг да бъде кандидатът на "Продължаваме промяната" за премиер. Това обяви ген. Атанас Атанасов в ефира на bTV.

“Ето казах ви новината“, уточни той.

“Ако ще се работи сериозно за създаване на нова правителство, но те може да бъде начело с Кирил Петков. Виждам, че от ПП са решили да действат сериозно“, допълни Атанасов.

“Човек от „Продължаваме промяната“ ще е“, заяви Атанасов, но отказа да посочи конкретно име.

ПП решава: Един от тези четиримата ще е новият премиер!

“Аз съм коректен човек, казах ви повече от необходимото. Тази информация, която съм получил, не съм я получил по официалните канали“, заяви той и допълни: “Не е коректно един коалиционен партньор да съобщава решението на друг“.

Атанасов допълни, че решението ще бъде съобщено днес и ПП трябва много бързо да пристъпи към преговори с потенциалните коалиционни партньори за ново правителство.

По думите му обаче шансовете за съставяне на правителство нарастват.

Атанасов допълни, че още не са водени преговори: „Ако вчета са взели решението, кога да правят преговори“.

Припомняме, че както БЛИЦ писа днес в 17:00 ч. на „Дондуков“ 2 държавният глава Румен Радев ще връчи мандат на кандидата за министър-председател, посочен от най-голямата по численост парламентарна група в 47-ото Народно събрание - тази на "Продължаваме Промяната" (ПП), за съставяне на правителство в рамките на настоящия парламент.

След получаване на мандата от "Продължаваме Промяната" имат седемдневен срок, за да излъчат проектокабинет. В случай, че не успеят, Конституцията предвижда следващият мандат да отиде при ГЕРБ-СДС, тъй като са втора по численост партия в Парламента. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!