Ген. Атанасов отново заплете интригата със задкулисието на структура на кабинета „Петков“

Доста се посуетих дали да се кача, защото не бях сигурен дали изобщо има стол за мен, заяви той по повод подигравките, които отнесе преди дни

„Писмото е действително. Търсехме мнението на активистите ни по това, което към онзи момент ни бе предложено. Какво се е решило в последствие… не знам“, това заяви председателят на „Демократи за силна България“ (ДСБ) ген. Атанас Атанасов по повод новината от преди дни, когато от ДСБ разкриха цялата структура на кабинета „Петков“ и какви кресла са изтъргували.

„Да, беше обсъждан вариант от „Продължаваме промяната“ (ПП) за ротационния принцип за председател на Народното събрание (НС) и Корнелия Нинова да бъде първият избраник“, допълни той.

„Лидерите на политическите партии, които ще са в коалицията, е добре да останат в парламента, а в Министерски съвет (МС) да изпратим експерти. Така ще се вдигне авторитета на НС.

За правителството нищо не е договорено на този етап – включително структура на МС и имена“, каза още ген. Петков в сутрешния блок на БНТ.

„Смятам, че моето място е в парламента“, така той отговори на въпрос ще става ли министър или пък да поеме друг важен пост. БЛИЦ припомня, че преди време се появи информация, според която той е спряган за шеф на ДАНС.

„Три сигурни имена са излезли досега от ПП – Кирил Петков за премиер, Асен Василев за вицепремиер и Бойко Рашков за силов министър. Мисля си, че това може и да е тестване на публичните нагласи“, допълни ген. Атанасов.

Попитан за подигравките, които получи в първия ден на НС и това, което се случи при избора му за зам.-председател на парламента, той заяви: „Доста се посуетих дали да се кача, защото не бях сигурен дали изобщо има стол за мен“.