Не е задължително да съм в листите за предстоящите избори, но няма и да откажа. Това каза за  „Фокус“ Георги Кадиев, председател на партия „Нормална държава“.

Относно това дали ще участва в някоя листа на предстоящия предсрочен парламентарен вот Кадиев заяви, че преговорите в тази посока все още не са приключили.

„Не е задължително, няма и да откажа. Зависи как ще се договорим. В крайна сметка зависи и от преценката има или не смисъл да съм част, дали ще допринеса, или по-скоро ще накарам хората да се отвратят от мен. Това предстои като решение. Мисля, че до сряда, когато е Националният съвет на БСП, който ще определя листите, трябва да сме наясно с това“, поясни той.

Георги Кадиев уточни, че споразумението за обединението на лявото пространство е за тези избори. „Нека да видим как ще се справим първо в кампанията – дали има смисъл от него, защото отговорът ще го даде 11 юли.

Всички мислим, че това е положително, че това е пътят, по който трябва да се върви, но в крайна сметка важно е какво мисли избирателят и след това да видим как ще работим заедно в парламента. Аз лично мисля, че това е посоката и трябва да продължим заедно и занапред“, коментира още той.