ГЕРБ и ДПС с извънреден ход заради цената на тока! Искат ново... БЛИЦ TV

Мотивът ни е ясен – да се спре със спекулациите по тази тема и българските граждани да могат да бъдат информирани за това, което се случва, заяви Теменужка Петкова

ГЕРБ-СДС искат второ извънредно заседание на парламента заради цените на тока. Това заявиха народните представители от ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова и Тома Биков на брифинг пред журналисти. 

"Днес заедно с ДПС внесохме в деловодството на НС свикване на извънредно заседание днес, за да може да направим изслушване на председателя на КЕВР и на министъра на енергетиката. Тъй като днес стана ясно, че той е в чужбина – на зам.-министъра по темата, свързана с цената на електрическата енергия.

Видяхме, че днес имаше много бурни дебати по тази тема. Очевидно това е въпрос, който вълнува всички и ние считаме, че той трябва да бъде изяснен още днешния ден“, заяви Петкова.

Мотивът ни е ясен – да се спре със спекулациите по тази тема и българските граждани да могат да бъдат информирани за това, което се случва

„Целта на това наше нестандартно решение е да прекратим опитите да се злоупотребява с конституционните промени, които направихме преди няколко месеца.

Когато решихме парламентът да има непрекъсваемост на мандата, нашата цел беше да се оказва контрол върху изпълнителната власт, а не да се превръща залата на НС в предизборна трибуна, която да се ползва недобросъвестно от всеки, който няма какво да каже извън това. Затова ние искаме да приключим днес с този свободен ден в предизборната кампания.

До момента нямаше никакъв смисъл от заседанието. Абсолютно съм сигурен, че и от следващото няма никакъв смисъл, но го правим, за да не превръщаме парламента за трамплин“, заяви на свой ред Биков.

Очаква се новото извънредно заседание да започне към 19:30 часа.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Купуването и продаването на гласове е престъпление!