ГЕРБ и ИТН за първи път очи в очи, Тошко Йорданов се зарече да не правят повече тази грешка БЛИЦ TV

Двете политически сили сядат на една маса за преговори

Започна срещата между ГЕРБ и ИТН. Думата в началото все Десислава Атанасова:

"Това е първият разговор, който провеждаме с вас в 49-тото НС, а и преди това.

До този момент провеждахме серия от разговори с другите парламентарни групи, като основен акцент бяха съгласия по секторните политики от нашата управленска програма и визиите на останалите парламентарни групи за подкрепа на тази програма, както и различните идеи за консолидация.

Основните теми са Еврозона, Шенген, получаване и усвояване на средствата по плана за устойчивост, публичните финанси, сигурна и предвидима данъчна, финансова политика, както и всички наши идеи за развитие на секторните политики в една очаквана смислена управленска програма за бъдещо правителство.

Ние всички в рамките на тези 2 години се проваляхме в това да намираме консенсус и се радвам, че в 49-тото НС сме осъзнали отговорността си. Колкото и различни позиции да имаме, трябва да ги отстояваме, но със съзнание, че нашите работодатели - българските гражданите искат държавнически подход. За всички е ясно, че не може да си позволим поредни предсрочни избори", завърши тя.

Думата след това все Тошко Йорданов от ИТН.

"Ние от ИТН заявихме, че в този парламент ще подкрепим всяка една идея без да робуваме на политически щампи. Мога да ви уверя, че ще подкрепим всяка една добра идея, без да робуваме на идеологически щампи. Т.е., ако има нещо, което и вие, и ние смятаме, че е хубаво, ще го подкрепим, обаче, ако смятаме, че не е добро, не можете да очаквате подкрепа за него. Така че се надявам експертите ни да проведат конструктивен разговор.

Искрено се надявам разговорът да е конструктивен, а не идеологически обременен.

"Ваша работа е колко време отделихте на втората политическа сила, защото отстрани изглеждаха с предизвестен край.

Ние сме дясно ориентирана партия. Ситуацията в страната е много сложна. Финансите са в окаяно състояние, вина за което е на Асен Василев. За това вина носим и ние, че не го спряхме на време. Повече такава грешка няма да допуснем", заяви Тошко Йорданов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук