"Най-голямата дясна партия член на ЕНП и най-старата партия член на ЕНП е някак логично да се явят общо на парламентарните избори. Целта е десният вот на бъде консолидиран, защото България има нужда от дясно управление“.

Това заяви лидерът на СДС Румен Христов в предаването "Офанзива" по Канал 3.

Така той разкри, че се водят преговори с ГЕРБ за евентуалното явяване на двете десни партии в коалиция за предстоящите парламентарни избори през идната пролет.

Амбициите за формиране на опозиционна алтернатива са видими, но са твърде амбициозни, според лидера на СДС. Президентът Румен Радев недвусмислено заявява амбициите си за влизане в изпълнителната власт, според десния лидер.

По повод намаляването на ставката за ДДС в определени сектори, Румен Христов смята, че това е по-скоро грешка, защото за година време с подобно облекчение в туризма трудно би се върнала старата ставка. “Смята се, че 150 млн. лв. щеше да е ущърбът за бюджета и според мен беше по-логично да се дадат тези пари като финансова помощ на туристическия бранш, а не да се намалява ДДС“, допълни десният лидер.