ГЕРБ очакват спортсменска борба за „Дондуков” 2

Предизборната кампания трябва да бъде една коректна, призова Кирил Калфин

Президентът трябва да бъде обединител на нацията. Това каза Кирил Кафлин, народен представител от ПП ГЕРБ, цитиран от Фокус. Той посочи, че предизборната кампания трябва да бъде една коректна и спортсменска борба и да спечели този, който е най-достоен. 

„Безспорно моите очаквания са, че нашият кандидат е най-достойният. Човек, който е балансиран, човек доказал себе си, добър политик, добър оратор, добре стоящ в пространството. Това е човек, който може да намери контакт, може да намери добра комуникация с всеки един човек”, посочи Кирил Калфин. 

Според него за президент на България трябва да има обединител, човек който да може да разговаря с всички политици и с всички хора. „Нашият кандидат е точно такъв и мисля, че няма да има изненади, защото стои добре”, допълни Калфин. Той очаква, че ще има и компроматни войни от страна на различни политически опоненти. 

„Тези, които не могат да намерят същински аргументи, те ще използват компромати. Не изключвам дори и възможността дори да се създават такива, като се надяват да спечелят електорат, но това хората вече ги отвращава. Хората виждат лицата, виждат възможностите на кандидатите”, каза още Кирил Калфин.