“Аз от самолети не разбирам. Но това вето е най – глупавото вето, налагано от президента”, каза от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ Тома Биков. Повод за изказването му е ветото на президента Румен Радев върху Закона за ратификация на договорите, касаещи самолетите F-16.

“Аз ще ви попитам г-н Таско Ерменков, когато служебното правителство на президента Румен Радев посочи “Грипен” имаше ли в тази зала някакъв дебат по темата"?, попита Биков. 

"Румен Радев принуди премиера Герджиков, по негови признания, да подпише за “Грипен”, посочи още народният представител от ГЕРБ.

Бившият вътрешен министър Валентин Радев също е сред активните в дебата. Той посочи, че също не е съгласен с президентското вето и помоли да не обвинява ГЕРБ, че няма обществен дебат и никой не знае какво правят. 

"За детайлите, вие получихте 19 отговора от Министерство на отбраната и прочетохме отговорите на колегите. Обръщам се към вас и заявявам, че не е достойно да не вярвате на тези хора, които са по-компетентни от вас. Вие дума не обелвате за това колко ще струват тези детайли, ако бяхме отишли на "Грипен". Ако бяхме направили другия избор, колко щеше да ни излезе", обясни още депутатът от ГЕРБ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ