ГЕРБ с 14-часов ултиматум към ПП-ДБ

Вярвайте ми, ако е искрено това, което е говорено, не мисля, че имаме нужда от дни, за да финализираме това, което искаме, заяви Габриел 

Умишлено дни наред не се говореше за състава на Министерски съвет (МС). По другите текстове нямахме разногласия, но ПП-ДБ не искаха да коментират имена, въпреки че по всичко друго постигнахме съгласие.

Това заяви на извънредния брифинг на ГЕРБ Рая Назарян, част от преговорния екип на партията с ПП-ДБ.

„Има липса на доверие, затова даваме време, по време на което с действия, а не със слогани, с ясни резултати, а не само с обещания, всичко ще се потвърди.

Няма вариант, в който да изчакваме още 7 дни, в които да преговаряме. Основните ни позиции вече са ясни. За нас също регулаторите, съдебната реформа и борбата с корупцията са приоритети.

Няма вариант за 7 дни да има други преговори. Няма вариант аз да участвам в нещо, свързано с втори мандат. Ще върна утре папката, ако нямаме яснота до утре до 12:00 часа“, категорична бе Габриел и така постави няколкочасов ултиматум на ПП-ДБ.

„След толкова много дни на разговори и преговори, вярвайте ми, ако е искрено това, което е говорено, не мисля, че имаме нужда от дни, за да финализираме това, което искаме“, добави тя.

Думата взе и Теменужка Петкова: 

Колегите от ПП-ДБ стигнаха дотам, че смятат, че може ГЕРБ да участва на равни начала на управлението на страната, след като минат и тези 9 месеца и ние докажем, че сме годни да участваме в това управление. Те трябва да разберат, че няма как да тестват партия ГЕРБ.

Три пъти сме управлявали страната и имаме доказани експерти. Това да тестват ГЕРБ няма как да се случи“, каза тя. 

Отиваме на нови избори“, намеси се Деница Сачева, с което потвърди бомбата на БЛИЦ, за която медията ни съобщи още преди дамите от ГЕРБ да дадат извънредния брифинг.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук