Вчера над 7000 души от цялата страна дойдоха, за да изразят категоричната си подкрепа към премиера и правителството. Те изразиха подкрепата си културно, мирно, без да провокират и обиждат. Това заяви на брифинг по повод ексцесиите на протеста в София административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов.
 
„След приключване на мероприятието хората, които бяха пред Министерски съвет, си тръгнаха мирно и спокойно. Другата група по най-брутален и безцеремонен начин се опита да разбие полицейския кордон.

Всичко това беше изключително добре организирано и режисирано от платени провокатори, които имат и своя генезис и подкрепа далеч от пределите на страната ни, в една много топла държава, и бяха мотивирани от всички тези олигарси, които в момента са основните сценаристи и режисьори на бледия техен актьор президента Радев”, каза той.

Отново сблъсъци на протеста, полицията праща подкрепление пред Министерски съвет

„След това шпицкомандите започнаха да блъскат и чупят автобуси”, добави той.

Паунов показа снимки на погромаджиите, които с добра режисура са успели да "направят тези издевателства срещу невинни и мирни хора".

 



„Бяхме свидетели и на предварителна организация и надъхване на тези хора да провокират, да чупят и да опорочат възможността всеки един български гражданин да изразява по нормален начин своите позиции.
 
Всичко това можем да го обобщим по следния начин – всички ангажирани в този процес лица, които трябва да понесат своята отговорност, и те са ясни с имената си, тяхното  безсилие доведе до едно-единствено обобщение – лицето на Радев, което се изчерпва в една снимка”, каза още Паунов.  
 
„Отговорността за вчерашните безредици се носи лично от Радев. Това е човекът, който от 4 години насам се опитва да нагнети напрежение и вчера беше ескалацията на този процес”, заяви от своя страна депутатът Тома Биков.


„Голяма част от протестиращите срещу правителството бяха подведени и превърнати във фон на шпицкомандите на Васил Божков. Нито един български гражданин, който се движи в рамките на закона, не печели от подобни събития”, подчерта той.

Голяма част от хората, които протестираха в защита на правителството, са симпатизанти. И никой не ги е принуждавал да идват”, категоричен бе Биков.

Протестът излезе от контрол, появиха се странни мъже с черни дрехи, момичета се хванаха за косите ВИДЕО

Социалният министър Деница Сачева заяви, че в обстановка като настоящата - белязана от пандемията с коронавируса и кризата, последвала от него, проектът на Божков не случайно се нарича "Българското лято".


По думите й той прекрасно е знаел, че провокациите му ще имат почва именно през лятото. "Но ние трябва да се подготвим за българската зима. Защото това, което в момента се случва е не само хората да бъдат нахъсвани, мразени, а да бъдат развивани техните низки страсти.

Това, което може да разделя хората, се управлява само до един момент. Ние призоваваме да има повече разум, хладнокръвие, хората да не се поддават на провокации. говори се, че е имало бити хора, но полицаите също бяха окървавени.

Нека не се използва само едностранната гледна точка. Колкото по-малко се поддаваме на провокации, толкова по-добре за всички нас", заяви Сачева.

 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!