Гербовете на президентството и парламента са сгрешени. Те се различават от оригинала, установи консорциумът "Ай Би Ес-Норма", изпълнител на проекта за унифициране на визията на държавната администрация към ресорното министерство, съобщава Телеграф.
Има разминавания в разстоянията между елементи и в цветовете, които не могат да се видят с просто око. Не съответства на стандартите и националния флаг в сайта на президентството, който вместо червен е розов. За такива гафове ще има глоби , наложени със закон.
Масово цветът на лъвчетата не е златист, а жълт, разстоянието между елементите е различно от това на оригинала, в резултат на което някъде националният символ е раздут.
Разминавания има и при националния флаг . Червеният цвят на знамето ни например е станал розов в сайта на президента, установили експертите. Те засекли и различни от оригинала варианти на химна , изпълняван например на спортни състезания.
Промени в действащата нормативна уредба и създаване на закон за химна планират от Министерството на държавната администрация.
Цветният и пълен вариант на герба да може да се слага само върху министерски визитки, а картичките на служителите на администрацията ще имат черно-бяло повече. /БЛИЦ