Лидерът на БСП-Пловдив Георги Гергов и лидерът на БСП-София Калоян Паргов бойкотираха Корнелия Нинова за протеста в София.

"Досега от Пловдив на Бузлуджа са идвали по 60 автобуси, сега бяха само шест", заяви социалист. Гергов явно е искал провал на Нинова на протеста.

Паргов, който може да организира поне 10 000 социалисти от 24-те района на столицата, също е бойкотирал Нинова - само няколкостотин червени от София са били на площада, съобщава bgsniper.com.

Така на протеста бяха около 4 000 протестиращи според активисти на ГЕРБ, които са броили автобусите и са изчислявали протестиращите - 3 500 от провинцията и 500 от София.

Протест от няколко хиляди социалисти не може да свали Бойко Борисов. Оказа се, че протестиращите от БСП не са много повече от десните "протестъри" - по-малко от два пъти.


Снимка: Съйко СЪЕВ, БЛИЦ

Бойкотът на Георги Гергов и Калоян Паргов показва, че лидерската битка не е предрешена, а влиянието на Румен Овчаров, който подкрепя Нинова, в БСП-София е силно надценено.

Кирил Добрев явно успява да консолидира опозицията срещу Корнелия Нинова. Лидерката щеше да получи бонус, ако Бойко Борисов беше подал оставка, но не стана.


Снимка: Съйко СЪЕВ, БЛИЦ

Добрев стегна редиците на своите поддръжници и обедини водачите на опозицията, докато Нинова заложи на протеста "Мутри, вън" на президента, който не успя да свали кабинета.

Освен явни опоненти - Добрев, Гергов, Паргов, Мерджанов, Миков, лидерката има и "скрита опозиция" - влиятелни депутати, на които тя разчита, работят срещу нея в областите.

Ако Корнелия Нинова не се фокусира в изборджийската битка в БСП, вместо да иска оставката на Бойко Борисов, която няма да получи, може да загуби лидерската позиция.

Само с Иван Ченчев, Таско Ерменков и Нона Йотова, които застанаха до нея на шествието, Нинова едва ли може да бъде сигурна в победата през септември.

Ако на прекия вот няма 50 плюс участие - рехавият протест показа, че ентусиазъм няма, и отиде на конгрес, може да е сигурна в загубата - там опозицията ще вкара огромен Ресурс.


Снимка: Съйко СЪЕВ, БЛИЦ