Гражданско сдружение „ГЛАС” заявява категоричен протест срещу подготвения от правителството на БСП, ДПС и НДСВ проектозакон за забрана на митинги, демонстрации и протестни шествия в централния район на столицата. Апелираме към депутатите от 40-то Народно събрание да отхвърлят този позорен антинационален и антиевропейски акт и да не допуснат поредно ограничаване на правата на гражданите в България, се казва в протестна декларация на движението.
Според гражданско сдружение "ГЛАС"  проектозаконът е абсурден, нагъл и антиконституционен.
Абсурден е, защото не протестите на гражданите, синдикатите и съсловните групи, а политическата, икономическата и социалната криза, корупцията и невижданата престъпност са главният проблем на България днес!
Нагъл е, защото за пореден път тройната коалиция, ползвайки механичното си мнозинство, налага закони и правила, всяващи страх в навечерието на съдбоносни избори за страната!
Проектозаконът е антиконституционен, защото отнема фундаментални права за публични изяви, свободно изразяване на глас и мнения, организирани протести- гарантирани от конституцията на България и от международни правни норми, се посочва в декларацията.
Сдружение „ГЛАС” се обръща към своите симпатизанти и партньори с апел да подкрепят на 29 април 2009 г. протеста срещу дискриминационния проектозакон. Обединени, гражданите, опозицията, синдикатите и съсловните организации могат да спрат агресията на една самозабравила се властова върхушка, каквато е т.нар. тройна коалиция. Нека протестът на свободните граждани да се превърне в начало на дълго отлаганата промяна на политическата система, до отстраняване на олигархократията от властта и до изграждане на нова, демократична, европейска България, казват още от сдружението. /БЛИЦ