Главчев гласува на крак и си пожела бързо редовно правителство ВИДЕО

Близо 15 минути служебният премиер и охранителите му стояха на крак, докато успеят да влязат в секцията

Служебният премиер Димитър Главчев упражни правото си на глас в квартал „Павлово“ в София. Той търпеливо изчака реда си на опашка.

Докато чакаше, премиерът размени няколко думи с граждани, които не пропуснаха възможността да го заговорят. „Хубаво е, че има много хора да гласуват. Тук винаги има опашка“, коментира той.

„Ще се забавя при машините“, обеща той на събралите се журналисти. 

Близо 15 минути Главчев и охранителите му стояха на крак, докато успеят да влязат в секцията.

Премиерът действително избра машинното гласуване. Странно беше, че той избра да не седне на предоставения стол, а използва машината на крак. 

Пред журналисти той отговори на въпроса за каква България и Европа е гласувал "За по-добра, разбира се. За политици, които спазват Конституцията и законите на страната и във всичките си действия се водят от интересите на народа", отговори той, използвайки думите от клетвата на депутатите. 

"Гласувах политиците да са почтени и да работят в интерес на хората, да поставят обществените интереси над личните. Надявам се бързо да се сформира правителство, стабилен парламент с редовен мандат и правителство с редовен мандат", добави той.

"За Европа, както и досега сме били. Да продължим в същата посока. Скорошно влизане в Шенген и по земя. Естествено, догодина еврозона. Избран е този път за България от много правителства назад. Нека продължи, ако може и да се ускори", каза Главчев.

 

ОЧАКВАЙТЕ В БЛИЦ ПОДРОБНОСТИ ЗА ПРОТИЧАНЕТО НА ИЗБОРНИЯ ДЕН!