„Животът поднася различни изненади“, това отговори депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев на въпрос на водещия от БНТ как ще коментира това, че сега в същото студио ще говори като опозиция на Цветан Цветанов, с който доскоро бяха колеги.

„Казах му „Как не ви е срам колега?“, защото нали той го обичаше този израз. Попитах го това като колега, с който 15 години работехме добре.

Омерзен съм от това, което каза. Не трябва така яростно да говори срещу членове на ГЕРБ, а нека си спомним по какъв начин напусна ГЕРБ“, заяви Главчев в допълнение на думите на Цветанов.

Цветанов заговори за предателството му в ГЕРБ и оставката на Борисов


Депутатът от ГЕРБ разобличи отцепника от партията със следните думи: „Той каза, че го е направил доброволно, но кое отключи неговото напускане? Апартаментгейт! Заради това го призовавам да бъде малко по-смирен“.

„Абсурдно е да се твърди, че Борисов разделя нацията. Това го прави президентът Румен Радев“, допълни депутатът от ГЕРБ.

„От къде тръгнаха протестите? Спомнете си! От това, че прокуратурата влезе в Президентството. Казват „нахлуване“, но ако имаше такова то гардовете на НСО, които пазят сградата, щяха да го предотвратят.

Но защо хората не реагираха така когато Прокуратурата влезе в някое от министерствата. Мина ли всички искат политици в затвора?

Другата причина за началото на протеста са акцията в Росенец, където гардовете на НСО се държава безобразно.

Кое е общото в двата случая – НСО, а кой ръководи структурата – президентът Румен Радев“, отсече Главчев.

„Отговорност е да изкараме мандата, който ни е гласуван от народа. Ще спазим Конституцията и няма да подадем оставка. Оставката е личен акт. Специално Борисов два пъти я е подавал. 

Сега нещата са различни. Най-малкото, че когато всички в света се чудеха какво да правят с пандемията от коронавирус ние реагирахме много адекватно и благодарение на българското правителство, лекари и полицаи избегнахме първата вълна на COVID-19.

Да, сега пак имаме увеличение на случите, но здравната система се справя и това е доказателство, че правителството се е справило много добре“, категоричен бе Главчев.

„Лично не я разбирам тази логика. Не бих я осъдил за това, което каза, но лично аз не бих постъпил така“, заяви Главчев в защита на шефката на Народното събрание Цвета Караянчева за думите й „ходи пеш“. 

На въпрос дали на петото Велико народно въстание ще падне правителството, Главчев отговори: „Естествено, че не. И на ентото няма да падне. Но е абсолютно недопустимо протестиращите да замерят с яйца хора, които изразяват различно от тяхното мнение“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!