Главчев отвърна на удара: Цветанов, как не ви е срам, колега? Омерзен съм!

И на ентото Велико народно въстание кабинетът няма да подаде оставка, категоричен бе депутатът от ГЕРБ

„Животът поднася различни изненади“, това отговори депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев на въпрос на водещия от БНТ как ще коментира това, че сега в същото студио ще говори като опозиция на Цветан Цветанов, с който доскоро бяха колеги.

„Казах му „Как не ви е срам колега?“, защото нали той го обичаше този израз. Попитах го това като колега, с който 15 години работехме добре.

Омерзен съм от това, което каза. Не трябва така яростно да говори срещу членове на ГЕРБ, а нека си спомним по какъв начин напусна ГЕРБ“, заяви Главчев в допълнение на думите на Цветанов.

Цветанов заговори за предателството му в ГЕРБ и оставката на Борисов


Депутатът от ГЕРБ разобличи отцепника от партията със следните думи: „Той каза, че го е направил доброволно, но кое отключи неговото напускане? Апартаментгейт! Заради това го призовавам да бъде малко по-смирен“.

„Абсурдно е да се твърди, че Борисов разделя нацията. Това го прави президентът Румен Радев“, допълни депутатът от ГЕРБ.

„От къде тръгнаха протестите? Спомнете си! От това, че прокуратурата влезе в Президентството. Казват „нахлуване“, но ако имаше такова то гардовете на НСО, които пазят сградата, щяха да го предотвратят.

Но защо хората не реагираха така когато Прокуратурата влезе в някое от министерствата. Мина ли всички искат политици в затвора?

Другата причина за началото на протеста са акцията в Росенец, където гардовете на НСО се държава безобразно.

Кое е общото в двата случая – НСО, а кой ръководи структурата – президентът Румен Радев“, отсече Главчев.

„Отговорност е да изкараме мандата, който ни е гласуван от народа. Ще спазим Конституцията и няма да подадем оставка. Оставката е личен акт. Специално Борисов два пъти я е подавал. 

Сега нещата са различни. Най-малкото, че когато всички в света се чудеха какво да правят с пандемията от коронавирус ние реагирахме много адекватно и благодарение на българското правителство, лекари и полицаи избегнахме първата вълна на COVID-19.

Да, сега пак имаме увеличение на случите, но здравната система се справя и това е доказателство, че правителството се е справило много добре“, категоричен бе Главчев.

„Лично не я разбирам тази логика. Не бих я осъдил за това, което каза, но лично аз не бих постъпил така“, заяви Главчев в защита на шефката на Народното събрание Цвета Караянчева за думите й „ходи пеш“. 

На въпрос дали на петото Велико народно въстание ще падне правителството, Главчев отговори: „Естествено, че не. И на ентото няма да падне. Но е абсолютно недопустимо протестиращите да замерят с яйца хора, които изразяват различно от тяхното мнение“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!