Главчев с гореща новина за случващото се около депутата Добрев

Председателят на Народното събрание чака горещи дебати за оставката му

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев очаква до края на деня депутатът Делян Добрев да си подаде оставката. "В момента нямаме внесена оставка", уточни той в парламента.

Самият Добрев го уверил в това. Как ще гласува обаче, Главчев не издаде и обяви, че медиите ще узнаят това в пленарната зала. Председателят на НС прогнозира разгорещени дебати около оставката на Добрев утре, за разлика от други гласувани оставки.

Междувременно от ПГ на ГЕРБ обявиха извънредна пресконференция в 16.30 в парламента, а в 17.00 се очаква да започне заседанието на групата, посветено основно на оставката на Делян Добрев и нежеланието на колегите му да го пуснат да си тръгне от парламента.

Главчев коментира и изказването на държавния глава от вчера, в което той призова премиера да озапти беквокалите си в парламента.

"За мен е неприемливо неуважителното отношение към народните представители", заяви председателят на Народното събрание, цитиран от Канал 3. Той е категоричен, че институциите трябва взаимно да се уважават.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!