Голям сеир в НС: Чорбанов и Костадинов заговориха за развод с...

„Остава да кажете, кога ще поискате вот на недоверие на това правителство“, заяви лидерът на „Възраждане“ към колегата си от ИТН

Интересни реплики си размениха лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов и проф. Андрей Чорбанов от ИТН при дебата върху предложени промени в Закона за здравето.

Целта на предложението на "Възраждане“ беше да се ограничи възможността на здравния министър за налагането на мерки и въвеждането на задължителна ваксинация при заразни болести.

Преди то да бъде отхвърлено от мнозинството, проф. Чорбанов се обърна към партията и заяви, че когато не са доволни от едно решение на министър, се иска оставка и вот на недоверие към правителството.

Костадин Костадинов в отговор заяви, че самият Чорбанов е критикувал както антиковид мерките по времето на ГЕРБ, така и на служебните правителства, така и на сегашното. „Остава да кажете, кога ще поискате вот на недоверие на това правителство“, заяви лидерът на „Възраждане“ към колегата си от ИТН.

„Всеки път ли искате развод, като се скарате с жена си?“, отговори риторично проф. Чорбанов, като с това ясно показа, че различията в управляващата коалиция по отношение пандемията няма опасност да доведат до разпадането ѝ.