Няма по-голяма награда от това да стоим в нова катедрала в Ловеч. Тази църква е просветител в региона. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на посещение в новия катедрален храм. "Св. Св. Кирил и Методий" в Ловеч.

Владиката Гавраил връчи и орден на Бойко Борисов за заслугите му за помощ на църквата. "Решението е на цялата епархия и всички благодарим за вашата помощ и църковни заслуги. ", обърна се той към Борисов.

"Благодаря за този орден и това е направено за хората. За нас е важно да пазим вярата си. Искам да припомня, че в България църквите и манастирите не бяха затворени дори по Великден", каза Борисов. Митрополитът му благодари за вярата към Светия синод и вярата на премиера в църквата. 

"Даже ни се подиграваха с теб, че сме казали, че няма да има заразени, а то точно така стана", каза Борисов. 

"Ние с политика не се занимаваме, но когато трябва да оценим помощта, ние сме длъжни да благодарим", каза владиката и покани Борисов да посети и новото училище към храма. 

С постановление на Министерския съвет от 27 декември миналата година бяха отпуснати нови средства за ремонт и довършване на храмове на територията на Община Ловеч. Сумата бе в размер на 141 701 лева. От тези средства 100 000 лева бяха предназначени за довършване на новия катедрален храм "Св. св. Кирил и Методий" в Ловеч.

"Няма да коментирам Цветанов, да вземе колкото иска гласове. Ние сме били 20 години заедно, това е като един брак. Лоша дума няма да кажа", коментира на излизане от храма премиера по повод новия политически проект на Цветан Цветанов.

 

 


 



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!