Горанов: Не препоръчваме не пътуването до Мексико

На този етап ние все още се въздържаме да информираме българските граждани от не пътуване до Мексико, но ако това им се налага, нека да следят и да следват указанията на Министерството на здравеопазването и здравните служби на съответната държава - да носят маски, да избягват посещения на публични места и в този дух да ограничават контактите си до минимум. Това заяви говорителят на министерство на външните работи Драговест Горанов.

 Според него, засега  въпреки случаите на свински грип в Мексико нито една държава не е обявила забрана за своите граждани да пътуват до Мексико и да вършат бизнес. Посолството в Мексико на Р България  внимателно следи обстановката, включително и във връзка с български граждани, които постоянно пребивават в Мексико по имейл и по телефон, като ги уведомява за развитието на събитията и информацията препредава от Министерство на здравеопазването на Мексико, а също така и оценките за ситуацията на международната здравна организация.
Сто и трима са вече починалите от свински грип, а 1614 души са приети в болница със симптоми на заболяването, съобщи мексиканският здравен министър Хосе Анхел Кордоба. /БЛИЦ