Горещ барометър: Месец преди изборите прогнозата се обръща (ГРАФИКИ)

БСП водят пред ГЕРБ, но все още не може да се каже...

Месец преди изборите резултатът се обръща. БСП водят пред ГЕРБ, но все още не може да се каже, кой ще спечели евроизборите. Динамиката е голяма, но разликите са малки. Това заяви социологът Добромир Живков от агенция "Маркет Линкс" по bTV. 

"На трето място е партията на ДПС, а ВМРО остава като четвърта политическа сила за евроизборите", каза още той.

  

"Доверието към политическата класа е изключително ниско. Към момента "Апартаментгейт" се отразява на гласуването на над 60 % от гражданите", разкри Живков. 

Изследването е проведено сред 1049 пълнолетни лица в периода 12 - 22 април. Пет партии имат реален шанс да излъчат евродепутат. Това са ГЕРБ, БСП, ДПС, ВМРО и "Демократична България", уточни Живков.

Според него "Апартаментгейт" се отразява тежко на ГЕРБ. Над 90% в промяната в отношението към партията на Бойко Борисов е в отрицателна посока, каза Живков. Към момента не може да се каже кой ще спечели изборите. Може да бъде както ГЕРБ, така и БСП, обясни социологът.

По думите му доверието към политическата класа е изключително ниско. Към момента "Апартаментгейт" се отразява на гласуването на над 60% от гражданите, посочи Живков.