Напрежение в пленарната зала след недопускане за гласуване на точка, засягаща исканията на енерегетиците. Павела Митова от "Има такъв народ" припомни на председателстващия Никола Минчев, че по време на председателския съвет по-рано днес е било решено тази точка да се гласува. Тя е била предложена от опозицията.

"Неглижирате в момента цялата българска енергетика. Защото трябва да усвоите едни пари по Плана за възстановяване и устойчивост. Аз не мога да разбера, ако тия пари не ги усвоите, какво точно ще стане?", попита тя. 

"Процедурата ми е по начина на водене. Искам тази точка да бъде включена в дневния ред. С процедурата приключих, но не мисля да мръдна от тук", заяви тя на Минчев от трибуната, след като направи предложението си. "Вие можете да гласувате и от тук. И на мен ми е приятно", отговори ѝ Минчев. 

В този момент около трибуната наизскачаха съпартийците на Митова и заместник-председателят на парламента им припомни, че там има само един пулт за гласуване. Той беше категоричен, че няма да има повече предложения за промени в програмата. 

Депутатите от ИТН бяха подкрепени и от депутати от БСП и пред председателското място изведнъж стана много пренаселено. Присъединиха се и представители на "Възраждане". Всички отправиха упреци към Минчев.

"Три групи сме. Това е някакъв цирк", заяви Иван Ченчев от БСП. "Премиерът да си подава оставката", каза съпартиецът  му Борислав Гуцанов. 

Звукът беше изключен, но пререканията продължиха. След като многобройната група гневни депутати не се оттегли от трибуната, беше обявена почивка. 

Но дори и по време на почивката народните представители не излязоха от залата, а си стояха около парламентарната трибуна.

Както БЛИЦ съобщи, народните представители заседават от 9 ч. сутринта. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук