Генералният директор на ДП „Националната компания за железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) инж. Златин Крумов дава извънреден брифинг. Той е по повод информацията, изнесена по-рано днес от БСП.

БЛИЦ припомня, че от столетницата заявиха, че чистката е започнала, а служебното правителство на президента Румен Радев е уволнило техен ценен кадър.

Става въпрос за генералната директорка на Националната компания за железопътна инфраструктура - Гергана Алексова.

Гергана Алексова

Причината за освобождаването е очевидното несправяне със задачите, въпреки огромното желание и подкрепата, която получи от четворната коалиция“, заяви инж. Крумов.

„НКЖИ остана без горива, без застраховка, което е трудова злополука за служителите“, обясни директорът. И допълни, че приема рационално решението на УС. 

„Моята роля е да развивам компанията и да опазвам нейния имидж. Никога не сме позволявали да има корупционни практики и никога не ми е било приятно да бъда заплашван, каквито заплахи получих и днес

И ако това е цената компанията да бъде управлявана прозрачно, съм готов да я платя“, категоричен бе той.

„Заплашен съм от същите хора, които изнесоха брифинг за политическото уволнение на Алексова. За това са уведомени компетентните органи“, заяви инж. Златин Крумов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук

Видео: Нова ТВ