Горещо проучване в БЛИЦ: Главата на премиера Денков пада, сложиха го на дръвника

Медията ни реши да ви попита как оценявате работата на кабинета до този момент

Първите шест месеца от управлението на правителството на акад. Николай Денков изтекоха. Определено не можем да кажем, че те минаха леко и през тях нямаше редица скандали. В разгара им министър-председателят дори бе заплашил, че е възможно да хвърли оставка.

В крайна сметка и въпреки напрежението в некоалицията – ПП-ДБ – ГЕРБ-СДС, нещата сякаш влязоха в обичайното русло и керванът си върви. Двете партии намират опора и в подкрепата на ДПС по някои от най-ключовите законопроекти за страната.

Много от политолозите отчитат колко хубав модел на управление имаме в момента, защото именно подобни опоненти във властта са си и именно най-големият коректив.

След сътресенията около кървавите протести в София около мача на националите ни на стадион „Васил Левски“ драмата покрай сниманите кодове на машините за гласуване и десетки още по-дребни неразбирателства правителството продължава да е на власт и ще го гледаме в този състав до месец март, когато се очаква на поста премиер на България да застане Мария Габриел. Това гласи поне предварително уговорената между Борисов и Петков ротация.

Дали обаче правителството ще издържи до този момент и дали Габриел няма да направи кадрови промени в екипа си, предстои да разберем.

От Агенция БЛИЦ ви попитахме как оценявате работата на министър-председателя и по-точно: „Справя ли се с работата премиерът акад. Николай Денков?“

За негово нещастие, по-голямата част от читателите ни смятат, че му е време да си ходи, а с него и цялото правителство. Превесът на този отговор е категоричен е се равнява на 70,73% от гласовете на анкетираните.

На второ място се нарежда друг отговор, даващ оценка „Слаб 2“ на Денков – „Не, прави груби грешки и само прехвърля отговорност“. Така са отговорили 17,57% от хората.

Сякаш плахо до третата позиция се е изкачил отговорът „Да, няма по-добър вариант към момента“. За него гласа си са дали 7,56% от анкетираните.

Едва 2,32% от хората смятат, че премиерът се справя и няма смисъл да се сменя с Мария Габриел, а 1,81% нямат мнение.

Гласувайте ТУК в новата анкета на БЛИЦ, където питаме: Ще има ли нова партия около президента Радев?

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук