Тежки се оказаха вчерашните избори за фамилия Чокови, пише bulnews.bg. И двамата участници в кметската надпревара бяха разгромени от ГЕРБ. 

Ценко Чоков претърпя тежка загуба за общинския център Бяла Слатина. Жена му Цветелина Нелова оцеля на първия тур и отива на балотаж в Галиче, но към момента отстъпва пред кандидата на управляващата партия. 

Данните са при 100% обработени изборни протоколи от Централната избирателна комисия. Цифрите показват категорична победа за настоящия кмет на Бяла Слатина Иво Цветков. Със своите 8 437 гласа той е получил подкрепата на 63.85% от избирателите и продължава да топли кметското кресло в общината. 

Ценко Чоков може да се утешава с победата си над кандидата на БСП. Екскмета на Галиче е спечелил 2 542 гласа за себе си, което са 19.24% от избирателите. Опонентът му от червените има 1 986 бюлетини, което е 15.03%. 
 

Нежната половинка в семейството се представи по-добре в Галиче. Цветелина Нелова е получила подкрепата на 38.32% от жителите. Тя има 372 гласа, което е с 29 по-малко от действащия кмет Страхил Стоянов, който е с 408 или 41.25%. 

Съдбата на селото ще се реши на втория тур между двамата. Как ще се разпределят гласовете на останалите участници във вота – Веселин Тушинов от БСП /186, 18.81%/, Марияна Терзийска от Воля /9, 0.91%/ и седмината, които не подкрепят никого, ще стане ясно след седмица.