Неправителствените и синдикалните организации вече ще могат да участват в заседанията на парламентарните комисиите. Тази възможност пред обществото се открива след кат депутатите приеха промени в Правилника за дейността на Народното събрание. Досега на заведение на комисии мажеха да присъстват само поканени от депутатите експерти.
Освен това народните избраници решиха, че ежегодно ще отделят пари за студентската програма за законодателно проучване.
Нямаше съгласие обаче по предложението в сайта на Народното събрание да се публикуват въпросите на депутатите и отговорите на министрите в парламентарния контрол в седемдневен ред. Депутатите се противопоставиха и на предложението при започване на наказателно производство срещу депутат, той да бъде отстраняван от длъжност до приключване на делото, както и всеки вторник от 14 до 16 часа да се провеждат заседания, в които да се провежда парламентарен контрол.
Народните представители отхвърлиха и идеята на Лъчезар Тошев от ОДС да се организира пропускателен режим в пленарната зала като се отчитат картите на депутатите при влизане и излизане в пленарна зала и при гласуването./БЛИЦ