НДСВ осъзнава нуждата да продължи започнатата от самата нея реформа, за да може да се върнат средствата от Европейския съюз в България. В продължаващата реформа е много важно да продължи да се чува гласът на либерализма и затова смятам, че българският народ ще постъпи мъдро и ще изпрати тази партия отново в Европейския и в българския парламент, заяви лидерът на либералите в Европейския парламент Греъм Уотсън.
Приносът на Източна Европа за укрепване на общоевропейските ценности и либералната доктрина в условията на икономическата криза бяха разисквани на среща на ръководството на НДСВ с Уотсън и вицепрезидента на Европейската комисия Сийм Калас.

Изправени сме пред трудности, които налагат преразглеждане на икономическата политика, но не смятам, че либералната идея е изчерпана. Най-важното е да намерим аргументи в полза на либералната идея за икономическата свобода, разбирана като инструмент, който трябва да се ползва отговорно и внимателно, подчерта комисар Калас. С увереност в силата на либералните партии да решат проблемите, свързани с икономическата криза, ви пожелавам успех на предстоящите избори за европейски и национален парламент, допълни Калас.

Голямата цел пред НДСВ винаги е била промяна в сърцата и умовете на българите. Дискусията силно ни окуражи като партия, носител на силна мотивация за присъствието на нашата страна в ЕС, заяви Илия Лингорски, заместник-председател на НДСВ.

Симеон Сакскобургготски оцени високо демонстрираната подкрепа и допълни, че в кризисни моменти са необходими повече усилия, изобретателност и твърдост в убежденията: „Да знаем къде точно стоим и благодарение на какво. Визите са един съвсем малък пример, но това трябва да се проповядва по време на кампанията - откъде сме тръгнали и къде сме стигнали, и то благодарение на НДСВ. Казвам това, защото в либералното мислене задава перспективата на една обединена Европа, където има добро място и за България”. /БЛИЦ