Татяна Дончева и Николай Хаджигенов изпаднаха в спор за името на обединението „Изправи се! Мутри вън!“, пише tribune.bg.

Преди дни Татяна Дончева обяви, че „може би трябва да преосмислим дали „Мутри вън“ трябва да продължи да съществува в името, защото то дава възможност за атаките срещу нас, които можем да си спестим. Тая опашка „Мутри вън“ почва вече да се обръща в наименование на нас“.

Пред БНР бившият зам.-председател на ПГ в 45-ото НС адвокат Николай Хаджигенов категорично отхвърля подобна възможност и ще настоява названието „Мутри вън“ да се запази, ако партньорите решат да се явяват заедно:


„Една от идеите на „Мутри, вън“ е точно такава - ГЕРБ да се чувстват криво, неудобно, некомфортно. Това изпълнява задачата си на 200 процента, на 300… Специални поздрави на Татяна Дончева“.

В обединението „Изправи се! Мутри вън!“ са започнали преговори за уточняване на формата, в която ще се явят на предсрочните парламентарни избори на 11 юли. Както и предишния път, няма много време, така че започнали сме и се надявам до края на седмицата да приключим, посочи Хаджигенов.

БЛИЦ припомня, че това не е първият скандал в обединението. Още след изборите мераците за министерско кресло на Хаджигенов и опита му "да се жертва" в името на това да има кабинет, не се харесаха на Мая Манолова и Татяна Дончева. Двете дами се заканиха, че всичко ще бъде обсъдено партийно. Дни по-късно страстите се уталожиха. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!