Елена Гунчева от „Възраждане“ се отказа да напуска парламента и ще става независим депутат. Така тя ще е седмият независим депутат в този парламент и на нейно място няма да може да влезе народен представител от "Възраждане".

Преди седмица самата тя обяви, че напуска „Възраждане“ и парламента, но днес е депозирала в деловодството на Народното събрание заявление, че оттегля заявлението си от 27 юни, с което обявяваше, че излиза от парламента, съобщиха от деловодството на парламента.

Паралелно с това Гунчева е подала заявление за напускане на парламентарната група на „Възраждане“ и остава независим депутат.

Елена Гунчева е оттеглила заявлението си за напускане на Народното събрание и е подала ново за напускане на ПГ на "Възраждане". 

Миналата седмица Гунчева обяви, че напуска "Възраждане" с мотив, че в партията има авторитарно управление. Освен това, тя твърди, че не е съгласна на гласувания заедно с ГЕРБ.

Гунчева беше и единственият депутат, който не присъства на гласуването вота на недоверие срещу правителството на Кирил Петков поради здравословен проблем.