Бившият заместник-председател на ДПС Осман Октай призова прокуратурата и ДАНС да се запитат откъде са дошли средствата за спа центрове и хотели, за които говори Ахмед Доган. Октай разказа пред БНР за съществуващия бизнес център към централата на ДПС и как Ахмед Доган е назначавал хора там.
"Еднолично, без знанието на партийното ръководство, той назначава хора, които координират дейността на така наречения бизнес център. Те разчитат на това, че това не е юридическо оформено като фирма и структура, а обикновено има хора, като чрез тях се регистрират различни фирми. Там беше навремето и Кирилка Ангелова, която по-късно с фирмата „Акома” излезе в докладите на комисията за контрол на източването на държавния резерв. По-късно излезе, че тази фирма е собственик на така наречените сараи", каза Октай.
Той добави, че ДПС е единствената партия, която е регистрирала фирма „4М” с Мерджанов управител, на „Лавеле”, която е осъдена за кредитен милионер още 1994 г. от кърджалийски съд. ДПС е единствената партия, която без санкция на ръководството на партията изпрати двама свои народни представители в УС на „Агробизнесбанк”.
Осман Октай потвърди също, че Ахмед Доган и покойният вече шеф на "Мултигруп"  Илия Павлов са били много близки и дори, по думите му, зависими един от друг.
Октай каза още, че няма етническо напрежение в момента, а има „антидоганизъм” и този извод се налага от връзки като тази с „Мултигруп”. /БЛИЦ