И Цветанов като Борисов повежда две листи на ГЕРБ

Бойко Борисов и Цветан Цветанов ще оглавят по две листи на престоящия вот, съобщава Канал 3. Лидерът на партията ще поведе традиционно листата в столичния 25 МИР, където обикновено сме свикнали да се провежда лидерският сблъсък. Там той ще излезе срещу соцпредседателя Корнелия Нинова.

Борисов обаче избра да поведе своите кандидат-депутати и в Пловдив, който предпочете пред Варна. В града под тепетата основен негов съперник е кандидатът на социалистите проф. Иво Христов.

След него на второ място е досегашната народна представителка и председател на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова, следва бившият министър на културата Вежди Рашидов, следва Атанас Ташков.

На първо място в областната листа ГЕРБ поставя генерал Константин Попов, офицер със сходна на президента Румен Радев кариера.
Пилот на изтребители, той е един от първите висши български офицери, работили в щабове на НАТО. През февруари миналата година той бе назначен за началник на отбраната на Република България, но след избора на новия президент сам си подаде оставката. Още тогава се заговори, че той ще заложи на политическа кариера в ГЕРБ.

Заместник-председателят на партията Цветан Цветанов ще води традиционно листата във Велико Търново, но така също и в Благоевград, където ще се изправи срещу журналиста Тома Томов.

Две бивши министърки от кабинета Борисов 2 ще водят листи на ГЕРБ. Бившата енергийна шефка Теменужка Петкова е начело на листата в Стара Загора, където ще се изправи срещу друг бивш енергиен министър, но от БСП - Драгомир Стойнев.

Земеделската ексминистърка Десислава Танева ще води кандидат-депутатите на ГЕРБ в Сливен. В Хасково се очаква начело да застане Делян Добрев срещу журналистката Елена Йончева, а в Кърджали водач традиционно е Цвета Караянчева, която ще мери сили с ясния кандидат на БСП Александър Симов.

Място в листите най-вероятно ще намери и политологът Антон Тодоров, който напоследък особено активно громи БСП и дори вече дава пресконференции в партийната централа.