Илияна Йотова проговори дали с ген. Радев преговарят с другите партии, ето какво да очакваме

На 13-и ноември ще преценим дали искаме предсрочни избори, всичко опира до анализи, призна кандидатката за вицепрезидент

Не водим никакви преговори с политически централи и лидери. Продължаваме същата кампания, която водихме досега. Това заяви в ефира на Нова телевизия кандидатката за вицепрезидент на БСП Илияна Йотова.

"Единственото нещо, което на този етап е сигурно, е подкрепата на партия ДОСТ за г-жа Цачева. Господин Местан надълго обясни защо ще подкрепи Цачева в Турция. Аз, ако бях на мястото на колегите от ГЕРБ, щях да напиша едно писъмце, защото не е редно да се мери партиен вот в друга държава", заяви кандидатката за вицепрезидент.

"Моята кандидатура е издигната от БСП. Аз имам най-много номинации вътре в партията от всички останали колеги. Това са гласове за нашата двойка. Крайна мобилизация на БСП. Има много хора, които ни подкрепиха и извън партията. Що се отнася до парламентарни избори, не бих правила този паралел. Президентските избори са най-мажоритарните избори. Не можем да направим тази тънка разлика. На 13-и ноември ще преценим дали искаме предсрочни избори, всичко опира до анализи", каза вицето на Радев.

"Не мога да преценя дали това се дължи на факта, че има някаква задължителност на тези избори или защото имаше референдум или защото имаше силни кандидати", заяви Йотова.

"Ние не делим избирателите на Каракачанов и Марешки. Отдавна сме се разделили с крепостничеството. Ние не преговаряме с никого, преговаряме единствено с българските граждани, нямаше бодигардове, задкулисие и коли на НСО", каза Йотова.

"Знаете ли още колко европейски държави мислят като господин Радев, че в Крим се вее руски флаг и е такъв, какъвто го определят хората там. Това не е гаф на ген. Радев. Това са реалностите в момента, колкото и да ме питате, друго няма да ви кажа", заяви тя.

Според нея няма нередности покрай финансирането на кампанията им за президентските избори. "Ако има и най-малкото съмнение за нещо такова, ние първи ще сигнализираме", отсече тя.

Йотова похвали Томислав Дончев и реакциите му след изборите. "Трябва всички да се държат точно като него", заяви тя и добави, че той просто не обвързва президентските с парламентарните избори и не влиза в агресивния тон.

"Имаме общи позиции с ПФ относно заплатите и пенсиите", смята тя и добави, че от БСП искат границата да бъде много по-добре охраняване, но са против използването на оръжия "О, боже, та от другата страна има хора, не може да се подхожда чак така", призна си Йотова.

ОЧАКВАЙТЕ В БЛИЦ КОМЕНТАРИ И АНАЛИЗИ ЗА ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ И РЕФЕРЕНДУМА