Има ли резултат от преговорите, ГЕРБ проговаря

Преговорният екип на партията ще направи брифинг за представителите на медиите

Преговорният екип на ГЕРБ ще направи брифинг за представителите на медиите.

Брифингът ще се проведе днес, 24.03.2024 г., от 15:00 часа в Централата на ГЕРБ.

Припомняме, че все още няма официална информация дали ГЕРБ и ПП-ДБ са си стиснали ръцете за правителство, каквито слухове се появиха.

Стана ясно още, че на депутатите от ПП-ДБ е наложено вето върху медийните участия, както и че всички те са получили разпореждане да са в София през идната седмица, за да вземат участие в заседанията на парламента.

Преговорите между двете страни се нажежиха, след като Мария Габриел занесе изпълнен мандат при президента Румен Радев. От ПП-ДБ обаче заявиха, че имената в него не са съгласувани с тях и не е подписано коалиционно споразумение.

Саботаж от самото начало: Сачева изобличи Асен Василев със запис и думи за "тази Габриел"

Асен Василев пък нарече Мария Габриел "най-новото и най-красивото лице на българската мафия". Това накара ГЕРБ да поискат извинения и сложиха ултиматум, че няма да седнат да преговарят, докато това не се случи. От ПП-ДБ смекчиха тона и заявиха, че са се опитали да се свържат с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, но безуспешно. 

Смут в НС: Депутатите замръзнаха от тези думи на Желязков БЛИЦ TV

В същото време точката за гласуване на кабинета "Габриел" не бе включена в дневния ред на Народното събрание през изминалата седмица.

В петък Мария Габриел обаче спомена за среща между Бойко Борисов и Асен Василев. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук