Инатът на ПП за шефа на НС спира работата по бюджет 2023

Гълъб Донев каза, че финансовият министър не може да бъде изслушан за парите на държавата преди да бъде избран председател на парламента

В предишните дни бе отправена заявка за изслушване на министъра на финансите Росица Велкова по темата Бюджет 2023 година. Без съмнение навременното стартиране на бюджетната процедура и разумното отношение на депутатите към парите на държавата е от първостепенна важност.

Това каза служебният премиер Гълъб Донев по време на заседание на Министерски съвет.

Министър Велкова и екипът ѝ имат готовност да запознаят детайлно депутатите с различните сценарий, по които работим. Изслушването на финансовия министър би било възможно едва след избирането на председател на 48-ото НС, подчерта той.

Служебното правителство заслужено си спечели оценката на правителство на действието. Това е оценка както на вътрешните, така и на международните партньори, каза още Донев. 

За кратко време успяхме да извадим държавата от режима на пауза. Служебното правителство не си позволи да губи дори и секунда в политически игри и процедури. Пропиляното време изяжда от времето ни като общество, хората искат да живеят в добре уредена държава, а не да са зрители на политически спектакли, продължи той. 

Резултатите от последните избори го доказват. Вотът на избирателите "не подкрепям никого" и ниската избирателна активност показаха, че тези които не подкрепят никого, почти бяха на косъм да прехвърлят четирите процента. призивът мие за работа и отговорност и към българските граждани, които не са представени към парламента, призова служебният премиер. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук