Инфарктни часове около избора на лидер на БСП: Паргов изравнява на Нинова

Над 70 000 избират лидер на левицата, Над 10 са спряганите имена за нов председател на левицата

Националният съвет на БСП ще се събере тази неделя на заседание за преките избори за председател на партията, пише Труд бг.

Все още дневния ред до членовете му не е готов, но от Изпълнителното бюро на левицата потвърдиха, че основната тема ще е предстоящият пряк вот за лидер и уточняване на точната бройка на социалистите с активни партийни книжки към края на декември 2019 година.

Според неокончателните подадени протоколи от общинските и районните съвети на БСП, членската маса на партията е около 70 000 души.

Пленумът на партията ще има 2 седмици, за да подаде на Централната комисия за провеждане на избора (ЦКПИ) информация за броя на членовете на БСП, броя на ОПО и членовете във всяка една от тях по общински и районни организации.

Над 10 са спряганите имена за нов председател на БСП, които са получили подкрепа от проведените до момента конференции и общи събрания по места.

Според “временното класиране” от днес председателят на столичните социалисти Калоян Паргов е изравнил по брой номинации на досегашният шеф на социалистите Корнелия Нинова. 

Само преди дни Нинова беше безапелационен фаворит според справката от “Позитано” 20 с 11 номинации, следвана от Красимир Янков и Кирил Добрев с по 3. “На БСП предстои първата битка – битката със себе си”, заяви пред BgOnAir Паргов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!