Интрига до последно с извънредното парламентарно заседание

В залата в Народното събрание в 15 часа могат да останат само депутатите от ПП-ДБ

Извънредното заседание на Народното събрание (НС), което трябва да се проведе днес, почти сигурно ще пропадне, поради липса на кворум.

Заседанието бе свикано по искане на ПП-ДБ и е с две точки в дневния ред.

Трябваше да се разглежда проект на решение за задължаване на министъра на здравеопазването да предприеме действия и мерки за сключване на колективен трудов договор в отрасъл „Здравеопазване“ и за прилагане на санкции за неплащане на предвидените в него трудови възнаграждения на медицинските специалисти.

Предвидено беше изслушване на служебния премиер и външен министър Димитър Главчев заради изнесените документи за това, че е наредил на постоянния ни представител в ООН Лъчезара Стоева да гласува от името на България с "въздържал се", независимо че страната ни е сред вносителите на документа, с който миналия четвъртък бе утвърдена датата 11 юли за "Международен ден в памет на геноцида в Сребреница".

Към момента е сигурно, че депутатите от БСП няма да присъстват, защото са обидени на председателя на 49-ото НС Росица Кирова заради това, че не е вкарала две допълнителни точки в дневния ред.

Според непотвърдена информация, „Възраждане“ и „Има такъв народ“ (ИТН) също няма да присъстват. Техните депутати са по регионите си и в момента работят по кампанията си, съобщава "Флагман".

Висящ остава въпросът и с ДПС.

Към момента не е ясна позицията на ГЕРБ, но почти със сигурност и те да не присъстват и така в зала в 15 часа могат да останат само депутатите от ПП-ДБ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!