Искра Михайлова: Конфликт Пеевски - Доган няма!

Насажда се мнението, че българите и помаците искат да откраднат партията от турците, заяви тя

"Още през февруари, когато се проведе конференцията на ДПС, партията дефинира задачите си - Новото начало. 

Новото начало означава нов подход и нов начин на работа. Тогава реших да напусна европарламента и да работя с г-н Пеевски", това заяви в ефира на БНТ Искра Михайлова от ДПС.

"Насажда се мнението, че има конфликт Пеевски - Доган. Такъв няма.

Има конфликт между Пеевски и група от хора, които не приемат това ново начало. Избор Доган - Пеевски не стои на дневен ред. Винаги, когато съм работила с Доган съм била напълно откровена. Аз съм на позицията, че ние можем да допринесем, а сляпото изпълнение води партията назад.

От конфликта между 5 човека и Пеевски се стига до страшното - включват се хората от разни места в страната. Съседи спорят - ти с кого си? 

Влиза се в конфликти. Насажда се мнението, че българите и помаците искат да откраднат партията от турците", смята Михайлова.

"Никога не сме имали проблеми - сега се насаждат. Ние не можем да замълчим.

Тук не става дума за нас, а за това да отиде сутринта една жена да си отвори магазинчето, минава съседката и казва - сестра ти е предател. Кому е нужно това?

Партията е на 34 години. Винаги съм уважавала г-н Доган и винаги съм имала правото да си кажа своята позиция. Сега имам позиция. Не съм се отклонила от решенията на националната конференция", допълни тя.

"Гласът отдолу не е един глас или една фейсбук страница, или организация. В парламента очевидно това трябваше да се случи.

Традиционно сме свикнали на по-малка група, която по-лесно се управлява. Изключените колеги не упражняваха ангажиментите си като депутати.

Пускаш постове във фейсбук какво прави ръководството на ПГ. Когато един председател (Чакъров) твърди, че ръководството е избрано нелегитимно, подрива авторитета на Движението", смята Михайлова.

"ДПС работи по устав, очаквам почетният председател да свика национален съвет. Нашата цел не е да се разединим.

Нашите опоненти могат и да се радват. До този момент продължаваме да вярваме, че здравият разум ще оцелее", каза още Михайлова.

"Когато има подобен сблъсък - трябва да се видят позициите и целите. Ако едната страна носи Новото начало; темпото на развитие, на работа; връзката с хората; ако едната страна има това - тя ще бъде моралният победител", допълни депутатът.

Тя посочи, че е свободна воля на всеки, който иска да напусне ДПС или ПГ.