Моята кандидатура никога не е била обсъждана в рамките на ВМРО. Аз имам отговорности в Парламентарната група. Това заяви след днешния Коалиционен съвет депутатът от ВМРО Искрен Веселинов.

„Избрахме Емил Димитров, защото има изключително голям административен опит и доказан характер да се бори с нередностите. Слагаме го в този горещ стол, не за да потули нещата, а за да ги разплете докрай”, добави той пред Нова телевизия.

„Заявихме, че го издигаме кандидатура, само ако има пълната политическа подкрепа на всички сили”, каза още Веселинов.
От думите му стана ясно още, че преди срещата, Патриотите са се видели.

„Нямам информация върху Нено Димов да е имало натиск да подаде оставка. Адвокатът му се е свързал с Каракачанов още след задържането и е казал, че има желание да подаде оставка. Ние уважихме искането му”, каза още той.

Според него, отговорността за празния язовир край Перник не е еднолично на Нено Димов.

Що се отнася до стабилността на коалицията, той поясни, че има интензивни разговори. „Понякога са тежки и на висок тон, но без тях няма да излезем от ситуацията.

„Поставиха се доста тежки въпроси и това ще е част от необходимото, за да се изчисти неподходящото и да се гради доверие. Освен тежката тема с отговорността, на Коалиционния съвет имаше и позитивна част – говорихме си за нещата, които е важно да бъдат свършени до края на мандата”, поясни Веселинов.

„Обединени Патриоти” имаме конкретни цели, заради които сме в управлението”, подчерта той.