ИТН с ключов ход, покани на среща...

По време на срещу преговорния екип от формацията на Слави Трифонов заявяват, че ще се обсъждат приоритетите за управление на страната

Партия „Има такъв народ“ (ИТН) изпрати официалните си покани към по-големите парламентарни групи в 50-ото Народно събрание за срещи за реализиране на третия мандат.

След като във вторник беше проведен първият кръг от преговори с т.нар. нечленуващи в никакви групи народни представители, идва ред на преговорите с ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, „Възраждане“ и БСП.

Групата на ДПС с председател Делян Пеевски вече отказаха да отидат на такива среща.

В четвъртък (1 август) ще се проведе срещата с парламентарната група на БСП, а за петък (2 август) са планирани разговорите с „Възраждане“ и с ПП-ДБ.

В събота представителите ан ИТН ще се срещнат с най-голямата формация в парламента - тази на ГЕРБ-СДС.

„Страната е изпаднала в дълбока политическа, икономическа и социална криза. Не на последно място е нарушено и доверието между гражданите и техните народни представители.

Едва ли има отговорен депутат в 50-то Народно събрание, който да не осъзнава, че на страната е нужно стабилно управление, което да започне да решава най-неотложните проблеми. Това не може да стане без широка парламентарна подкрепа и ясна управленска програма“, гласи поканата на ИТН.

По време на срещу преговорния екип от формацията на Слави Трифонов заявяват, че ще се обсъждат приоритетите за управление на страната, най-неотложните проблеми и мерки за тяхното решаване и конкретни срокове за изпълнение на горепосоченото.

ИТН получиха третия проучвателен мандат от президента Румен Радев в понеделник.

„Наясно сме с отговорността, тя дори е по-голяма отколкото с първите два мандата. Ще подходим изключително практично и с разум“, заяви пред президента председателя на парламентарната група на партията Тошко Йорданов.