Не съм се чувала със Слави от преди изборите, от много отдавна. Нямало е разговори, не се знае дали те са знаели, че ще сме част от нов политически проект. Това заяви Ива Митева, която стана част от новия политически проект „Заедно“, в ефира на Нова телевизия по повод отношенията ѝ с лидера на Има такъв народ“ Слави Трифонов.

От своя страна Любомир Каримански коментира отношенията с другите коалиционни партньори от предишното НС – Продължаваме промяната и евентуални бъдещи разговори с тях. „Не се знае дали ние сме квалифицирани като бели и черни. Те се опитаха да кажат кои са добри и лоши, все пак спектърът на дъгата е по-широк. От моя страна обиди никога не е имало, квалификации“, посочи той.

Припомняме, че именно от ПП се възпротивиха на предложението на ИТН той да стане гуверньор на БНБ.

„Аз съм разговаряла с повече колеги от парламентарната им група. Не можаха да съчетаят знанията с опита. Егото им бе по-голямо, това, че са завършили чуждестранни университети“, посочи Митева и допълни: „Достойното поведение е, когато се нарушава едно споразумение, то да бъде прекратено, а не видоизменено, от друга страна трябваше да се запази парламентът“, посочи още тя.

Митева отново засегна раздялата със Слави.

„Разделихме се с добро, не сме си казали лоша дума, но не поддържаме контакт, не коментираме. Не сме говорили с него за нашата формация. Трябваше в един момент всеки да поеме по своя път. След 3 поредни парламента човек трябва да си направи анализа и да каже дали може да продължи и накъде.

Напрежение нямаше във времето. Ние не участвахме във вземането на решенията и точно това, че не бяхме чути, беше проблем“, смята Митева и коментира, че не е искала да бъде мразена, за решения, които не са нейни.

От своя страна Каримански посочи, че е благодарен, че е бил част от този екип.

„Аз съм благодарен и признателен, че съм бил част от този екип и гледахме в една посока и сме работили по програмите, които бяха взаимствани от всички групи“, каза той.

Ива Митева коментира и песента за Лена Бориславова. Тя призна, че не е имало съгласие, но не е имало и конфликт между двете.

„Аз смятам, че се избърза за третия мандат, че онова изказване на Слави, бе прибързано. След като имаше вече напуснали колеги. може би тогава трябваше да седнем на масата и да изговорим всичко очи в очи. Може би от там тръгна и моето разочарование“, каза Митева.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук