Ако НДСВ не подкрепи вота на недоверие срещу правителството, ще се лиши от всякакво политическо бъдеще, смята лидерът на ДСБ Иван Костов.
Надявам се, че жълтата партия ще преосмисли още няколко пъти позицията си, заяви той по бТВ тази сутрин. Тъмносиният лидер настоя депутатите от НДСВ да обяснят по време на дебатите за вота на недоверие, който се очаква да бъде внесен през тази седмица, защо все още не са напуснали тройната коалиция, след като има пълен провал на членството на България в Европейския съюз. Партията на Симеон Сакскобургготски твърди, че основната й кауза е еврочленстовото, а то вече се провали, мотивира се той. Според него ако царистите не напускат управлението заради имотите на лидера си или заради други частни интереси, се държат несериозно.

БСП няма да е в следващото управление на страната, само ако хората гласуват за ДСБ. При положение, че повечето гласоподаватели дадат вот за ГЕРБ нищо не е сигурно, защото партията има всякакви заигравания, смята Костов. Той уточни, че с неформалния лидер на ГЕРБ Бойко Борисов са единодушни, че общият им враг е левицата. Това е нашият общ противник и сме на едно мнение, че трябва да му се съкрати мандата, защото колкото повече е на власт, толкова повече се връщаме назад и това саботира бъдещето управление, каза Иван Костов. Той увери, че се водят разговори със СДС за обща коалиция преди изборите, но предупреди, че ако има идеи от някои от членовете на синия съюз за общи действия с “Атака”, няма да има дясно обединение. Костов не поясни дали ДСБ води разговори и с Яне Янев, лидер на “Ред, законност и справедливост”. Напоследък той се държи много странно, действа като пощенска кутия на ДАНС и МВР, а това са някакви игри извън политиката, които нямат нищо общо с това да се подобри живота на хората, коментира още лидерът на ДСБ. Според него в момента БСП клевети опозицията, за да си изгради алиби и да отклони общественото внимание от спрените пари от Европейската комисия и корупцията по високите етажи на властта./БЛИЦ