„Истинският залог е смяната на властта, затова трябва на тези избори да победим. За Борисов единствената заплаха е да се създаде нова политическа ситуация  като победи единствената опозиционна сила, която не е била в коалиция с ГЕРБ“. Това заяви в Радомир днес кандидатът за евродепутат от „БСП за България“ Иво Христов. 
 
Той се срещна с граждани и обсъди с тях най-наболелите проблеми. С него в Радомир бяха народните представители от БСП Станислав Владимиров и Любомир Бонев, областният координатор на червените - Валентин Петков. Срещата се състоя в препълнена зала на Младежкия дом.
 
„Само левицата има волята да преразпределя доходите. Навсякъде в Европа има драматична социална пропаст, в България тя граничи с катастрофа. Затова на 26-ти май гласувайте с бюлетина №18“, призова Христов.Според кандидата за евродепутат светът е глобален и не може една страна да съхрани своята социална система, ако не е част от една голяма общност.
 
„Радомир е град, който силно пострада от прехода през последните 30 г.  и той е добра илюстрация на общоевропейския проблем. Ще работим за по-равномерно и справедливо разпределение на доходите и за възвръщане на законността не само в Европа, но и в България“, допълни Христов. Той обясни механизма на печелене на избори от ГЕРБ и каза, че в една малка община, общината е най-големият работодател. Хората, които работят в нея са зависими, както и техните семейства. Оплаквали се, че ги заплашват и притесняват.
 
„Борисов и сега обикаля и раздава нашите пари, а верните му медии обясняват как той ги бил дал. Като гледаме телевизия, оставаме с чувството, че живеем в султанат, в който султанът раздава на верните си поданици“, заяви Христов.
 
Според кандидата за евродепутат животът сега е концентриран в областните градове. Хората са се оттеглили от селата, закрити са училища и болници. Той посочи, че това е недопустима, порочна логика, която трябва да бъде преодоляна. „Това може да стане с предсрочни парламентарни избори. Трябва да сменим тази власт и първата стъпка е победа на 26-ти май“, категоричен бе Христов.