Изненада от Бургас, свързана със знакови фигури в БСП

Ръководството на БСП е определило нов отговорник за структурите в Бургаска област на мястото на Бриго Аспарухов, твърди„Флагман”. Промяната е буквално от последните седмици, но не е обявявана публично. 

Както е известно, членовете на Изпълнителното бюро на БСП си имат отговорности по области, като някои поемат по няколко района. Причината е ограниченият брой на червените шефове в тясното ръководство на партията. В момента те са само 16.

От няколко седмици структурите в Бургаско са поверени на пловдивския бизнесмен Георги Гергов. Бриго Аспарухов за сметка на това е поел Враца. Той продължава да отговаря и за Перник.

На Конгреса на БСП на 4 и 5 февруари направи впечатление, че бургаският лидер Николай Тишев разговаря задълбочено с Гергов. И както личи, това едва ли е било случайно.

Любопитното е, че Георги Гергов отговаря за още две области – Пловдив и Ямбол. Ролята му може да е ключова в момент, в който се определят местата в избирателните листи преди вота на 26 март.

Припомняме, че при предишното ръководство на БСП, за Бургас отговаряше Атанас Мерджанов. Той обаче изпадна в немилост, след като Корнелия Нинова оглави партията през май 2016 г.